Ablaktisztítás alpintechnikával a Nyugdíjfolyósítónál

 

Ennek az épületnek van egy nagyon szép, ferde üvegteteje. Gyakorlatilag ténylegesen egy 45 fokos dőlésszögű üvegtetőről beszélünk.

Ennek a tisztítását végezzük most jelen pillanatban kívülről és belülről is; a külső része már készen van.

Ugye kívülről viszonylag egyszerű feladatunk volt, mert ott csak ereszkedni kellett kötéllel és úgy pucolni az ablakokat. Bár igazából ez sem túl egyszerű feladat: jóval nehezebb, mint egy teljesen sima felületet mosni alpintechnikával. Ezzel végeztünk a múlt hét folyamán. Most láttunk neki belülről is. Ennek a feladatnak az érdekessége, hogy tulajdonképpen a tartóelemeken kell végigmászkálni. Persze oly módon, hogy folyamatosan kikötési pontokat biztosítunk magunknak, és így haladunk végig gyakorlatilag üvegről üvegre, és tisztítjuk meg mind az üveget, mind magát a vasszerkezetet. Ami ráadásul hosszú évek óta nem volt ilyen alaposan megtisztítva, mint most. Ez a feladat ránk várt, és jelen pillanatban is zajlanak a munkálatok.

Maga az üvegfelület kb. 2 ezer négyzetméter – egy oldallal számolva –, de mivel a felületnek ugye két oldala van, így nagyjából 4 ezer négyzetméternyi üvegfelületről van szó, plusz ennek a tartószerkezete, ami csövekből van összerakva, háromszög alakú merevítő vasakkal. Folyóméterben hatalmas mennyiség, hogy mennyi, azt valószínűleg még senki sem mérte meg. :) A gyártó talán tudja, mindenesetre egy komoly munkatempót igényel tőlünk.

Egészen szépen haladunk. Már minden mozgást, minden lépést begyakoroltunk. Ki van számolva, és így egészen jó tempóban tudunk haladni az egész munkafolyamattal.

2019. 05. 06.

 

Korong utcai levélszedés

Őszi falevéltakarítás

Itt van az ősz, itt van újra… :)

Ami azzal jár együtt, hogy a falevelek hullanak a fákról. A Pamis Takarító Kft. nagyon sok társasházat takarít, konkrétan 82-t.

Tehát ugye aránylag sok társasházat takarítunk, ahol elsősorban az őszi időszakban, hullanak a levelek. Valójában a nyári időszakban is előfordul, hogy ki kell mennünk elszáradt leveleket takarítani. De most, hogy beállt az ősz, ez már egy intenzívebb szezonális munka lett, és ilyenkor sorra megyünk ki a társasházainkhoz. Ugye van az, hogy „tiszta udvar, rendes gazda”, és mi igyekszünk ennek a lehető legjobban megfelelni azáltal, hogy szépen és rendben tartjuk nem csupán a ház belső terét, hanem a külső részeit is. Ezáltal tényleg tiszta és rendezett képet nyújt majd.

Sokszor látni egyébként azt, hogy amikor megcsinálunk egy-egy házat, az utcán végignézve, az a ház, amit mi tartunk karban, az szép tiszta, levélmentes, míg a többi helyeken még mindig látni, hogy az elszáradt levelek ott éktelenkednek. Ez egy jóleső érzés is egyben, hogy az a ház, amiket mi takarítunk, a lehető legszebben és legalaposabban vannak fönntartva. Az ilyen időszakban egy néhány fős kis csapattal folyamatosan körbe-körbe járunk, és igyekszünk összeszedni minden egyes házunknál a leveleket. Van, amikor ezt sűrűbben kell megtenni, mivel egy kisebb szél vagy egy kisebb eső hatására rögtön lehullik egy újabb adag... Úgyhogy ez egy kicsit olyan ismétlődő és mondhatjuk, hogy hálátlan feladat, hiszen sosincs igazán vége, mégis egy nagyon jóleső érzés, amikor a munka végeztével látod, hogy gyakorlatilag az utca egyik legszebb háza az, amit mit tartunk karban.

A másik nagyon fontos, hogy ezeket a leveleket mi csakis és kizárólag zöldhulladékos zsákba szedjük össze, és azokat mindig otthagyjuk, hogy szelektív gyűjtés alkalmával a szemetesek el tudják vinni. Sosem dobáljuk őket a kommunális kukákba, hanem mindig külön gyűjtjük őket, ahogyan szabályzat is előírja.

 

JoomShaper

Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a forgalom mérésére és a felhasználói élmény biztosításához.