Korong utcai levélszedés

Őszi falevéltakarítás

Itt van az ősz, itt van újra… :)

Ami azzal jár együtt, hogy a falevelek hullanak a fákról. A Pamis Takarító Kft. nagyon sok társasházat takarít, konkrétan 82-t.

Tehát ugye aránylag sok társasházat takarítunk, ahol elsősorban az őszi időszakban, hullanak a levelek. Valójában a nyári időszakban is előfordul, hogy ki kell mennünk elszáradt leveleket takarítani. De most, hogy beállt az ősz, ez már egy intenzívebb szezonális munka lett, és ilyenkor sorra megyünk ki a társasházainkhoz. Ugye van az, hogy „tiszta udvar, rendes gazda”, és mi igyekszünk ennek a lehető legjobban megfelelni azáltal, hogy szépen és rendben tartjuk nem csupán a ház belső terét, hanem a külső részeit is. Ezáltal tényleg tiszta és rendezett képet nyújt majd.

Sokszor látni egyébként azt, hogy amikor megcsinálunk egy-egy házat, az utcán végignézve, az a ház, amit mi tartunk karban, az szép tiszta, levélmentes, míg a többi helyeken még mindig látni, hogy az elszáradt levelek ott éktelenkednek. Ez egy jóleső érzés is egyben, hogy az a ház, amiket mi takarítunk, a lehető legszebben és legalaposabban vannak fönntartva. Az ilyen időszakban egy néhány fős kis csapattal folyamatosan körbe-körbe járunk, és igyekszünk összeszedni minden egyes házunknál a leveleket. Van, amikor ezt sűrűbben kell megtenni, mivel egy kisebb szél vagy egy kisebb eső hatására rögtön lehullik egy újabb adag... Úgyhogy ez egy kicsit olyan ismétlődő és mondhatjuk, hogy hálátlan feladat, hiszen sosincs igazán vége, mégis egy nagyon jóleső érzés, amikor a munka végeztével látod, hogy gyakorlatilag az utca egyik legszebb háza az, amit mit tartunk karban.

A másik nagyon fontos, hogy ezeket a leveleket mi csakis és kizárólag zöldhulladékos zsákba szedjük össze, és azokat mindig otthagyjuk, hogy szelektív gyűjtés alkalmával a szemetesek el tudják vinni. Sosem dobáljuk őket a kommunális kukákba, hanem mindig külön gyűjtjük őket, ahogyan szabályzat is előírja.

 

JoomShaper

Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a forgalom mérésére és a felhasználói élmény biztosításához.